Ученици за ученике о Великом рату, а улазница књига за школске библиотеке поплављених школа у Обреновцу

Ученици ОШ „Мића Стојковић“ из Умчара (Градска општина Гроцка) одржали су прави час историје о Великом рату на сцени Пан театра (МЗ Липов лад, Булевар краља Александра 298, Градска општина Звездара). То је била прилика ученицима ОШ „Јелена Ћетковић“, ОШ „Вељко Дугошевић“ и ОШ „Марија Бурсаћ“ да уживају у представи својих вршњака коју је припремила Данијела Кужет, професор историје. Кроз занимљиве текстове и музику испричана је епопеја Великог рата. Својеврстан час историје. У њему су уживали и присутни родитељи и наставници који су пратили ученике. Време од атентата у Сарајеву до ослобођења Србије смењивало се на сцени. Млади глумци су се трудили да верно одиграју улоге славних личности и можемо рећи да је приредба у потпуности успела.

Назив представе је био ВЕК ОД ВЕЛИКОГ РАТА. Колико год се сликом и причом враћамо на ову тему, чини се да није све испричано. Велика епопеја српске државе и народа остаје вечна инспирација и дуг свих генерација.

Ученици школа са Звездаре потрудили су се да приложе своје омиљене књиге за вршњаке школских библиотека из Обреновца. Прикупљено је око 150 књига које су од срца даривали основци. Надамо се даљој сарадњи и продужењу оваквих акција. Удружење наставника „Доситеј Обрдовић“ наставиће ову акцију. Ово је био наставак Смотре ИСТРАЖИВАЊЕМ ДО ЗНАЊА која због поплава није имала своје финале. Књиге које су биле намењене награђеним радовима дариване су у овој акцији. Хвала свима који су помогли да са поносом гледамо на наше ученике!

Извор: abouthistorynow

Слике све говоре:

Advertisements

One thought on “Ученици за ученике о Великом рату, а улазница књига за школске библиотеке поплављених школа у Обреновцу

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s